Reteta de paine fara gluten

paine fara gluten

paine fara gluten

In acest articol o sa va prezint o reteta de paine fara gluten, pentru cei care stiu ce este glutenul si de ce este important sa ne ferim de el. Pentru toti cei care nu stiu ce este glutenul, cum ne poate afecta el sanatatea, ce alimente il contin si cum il putem „ocoli”, voi face un articol separat.

Pentru doua paini, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr faina fara gluten Scharr
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml apa calda
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • sare

Se amesteca ingredientele cu un mixer, pentru aproximativ 5 minute. Apoi am turnat compozitia in 2 vase de copt, din acelea pentru chec, pe hartie de copt si am lasat la crescut timp de cca 40 minute.

Am incalzit cuptorul in prealabil la 180 grade si am introdus cele doua painici in devenire. Am asteptat cu sufletul la gura aproximativ 40 de minute si …”Voila!

Painea precum si produsele fara gluten sunt recomandate persoanelor cu intoleranta la gluten, celor care sufera de boala Celiaca, Tiroida Hashimoto, Endometrioza, precum si de alte boli autoimune.

*A nu se confunda termenul „gluten” cu termenul „glucide„. Glucidele se mai numesc și carbohidrați sau hidrați de carbon si sunt incluse in categoria „Macronutrienti”, impreuna cu proteinele si lipidele. Glutenul este o proteina lipicioasa, care se gaseste in anumite cereale, precum grau, orz, ovaz, secara…etc.

Paaaai… Pofta buna sa aveti!

XoXo, 
        Aly

>>> Ma puteti urmari si contacta pe pagina de facebook <<<  https://www.facebook.com/nutritionistalexandraroman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *